Ny sokneprest i Kvinesdal


Gunn Hanne Elvebakk begynner som sokneprest i Kvinesdal 1. november. Leiv Gunnar Skiftun har sin avskjedsgudstjeneste i Kvinesdal kirke 18. oktober.

 

Det har vært en målsetting at ny sokneprest i Kvinesdal kan begynne straks «gammelpresten» blir pensjonist fra 1.november. Stillingen ble derfor lyst ledig i april, og tilsetting ble gjort av Agder og Telemark Bispedømmeråd i møte 08.juni.

Vår nye prest heter Gunn Hanne Elvebakk.  Hun har hatt nesten hele sin tjenestetid som prest i Nord-Norge – den siste tiden som prost i Indre Troms prosti. På telefon sier hun til menighetsbladet at hun gleder seg til å begynne i Kvinesdal. «Jeg er utrolig glad over å ha blitt utnevnt,» sier hun til Treklang. «Jeg er veldig spent og gleder meg til å gå i gang. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med menigheten og oppgavene der.»

Hun er imidlertid ikke ukjent med bygda. Hun er gift med presten Jan Hanssen fra Flekkefjord, og har gjennom ham sterk tilknytning til Kvinesdal kommune. Presteparet har hus på Feda, og vil bosette seg der. De var innom en gudstjeneste i Kvinesdal kirke i vinter, noe som styrket lysten til å bli prest her.

Gunn Hanne Elvebakk er født og oppvokst på Senja. Etter fullført utdannelse har hun jobbet 7 år som stiftskapellan/rådgiver ved bispekontoret i Tromsø og 12 år som sokneprest i Sandtorg menighet i Harstad. De siste fem åra har vært prost, men har hele tiden visst at hun senere ville bli sokneprest igjen. «Jeg trives med at prestetjenesten er så allsidig som den er!»

Vi vil ønske Gunn Hanne Elvebakk velkommen, og ser fram til å bli kjent med henne.

Tilbake